Merhaba arkadaşlar Mantar, et kadar değerli protein deposu aynı zamanda harika bir lezzete sahip olan bir bitkidir. Mantarın sebze yada bitki olup olmadığı halen araştırılmaktadır.
mantarı çeşitli şekillerde kullanabiliriz. Mesela mantar yemeği, mantar sote,yumurtalı mantar,mantarlı omlet,mantarlı makarna, mantarlı gözleme,mantar dolması,ızgarada kaşarlı mantar v.s her türlüsü nefis olur. Bu saydıklarımın tariflerini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım inşallah. Et sevmeyen vejeteryan arkadaşlar için, etin içerisindeki protein değerindeki mantarı tüketmeleri faydalı olacaktır. Mantarı yıkamanın en sağlıklı yönü suyun altına tutarak elle soyma işlemidir.
Mantar sote nasıl yapılır ?
MALZEMELER:
1 pk mantar (300-400 gr )
1 orta boy kuru soğan
1 yeşil biber
1 domates
1 tatlı kaş salça
zeytinyağı
tuzkarabiber,pulbiber
YAPILIŞI:
Mantarları yıkayıp,saplarını ayırın. Öncelikle sap kısımları doğrayıp bir kenara ayırın. Sonra baş kısımlarını doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp söğüş (yarım halka) doğradığınız soğanları ekleyip,soteleyin.Üzerine doğranmış biber ve doğradığınız mantarların sap kısmını ekleyip tekrar soteletin ve diğer mantarları ekleyip karıştırın. Salça ve baharatları ekleyip, son olarak doğranmış domatesi ekleyerek ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Mantarlar kendi suyu ile pişecektir. Biraz suyu kalınca ocaktan alıp pilav,yoğurt,salata eşliğinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder