English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

21 Nisan 2017 Cuma

PEYNİRLİ,KIZARMIŞ YUFKA DÜRÜM

PEYNİRLİ,KIZARMIŞ YUFKA DÜRÜM


 Merhaba arkadaşlar sonbahar da çuval çuval unlarla hamur yoğrularak, yufkalar açılıp tandır da pişirilip, kuruduktan sonra üst üste dizilerek bir kış boyunca bekletilebilen ve kullanacağımız zaman istediğimiz kadar sulayıp yumuşatarak kahvaltıların, yemeklerin yanında tüketebileceğiniz bir ekmek türüdür. Kahvaltıya hazırlanabilecek en nefis lezzetlerden bir tanesi de bu tarifimdir.

Bu yufkalardan o kadar güzel lezzetler çıkıyor ki ;
Saymakla bitmez 😊 mesela şöyle suluca pişirilmiş sebzeli bulgur pilavını 3-5 yaprak yufkanın üzerine döküp ayran ve turşu ile yemek gibi.  Miss miss 😉
Yada en azından sulanmış yufka arasına tereyağ ile pişirilmiş yumurta koyup dürüm yapmak gibisi yok 😍
Peynirli, kızarmış yufka dürüm nasıl yapılır?

MALZEMELER :

💕2 sulanmış yufka
💕Beyaz peynir
💕Tulum peyniri

Kızartmak için: Sıvıyağ
 YAPILIŞI :
*Yufkanın birini avuç içi büyüklüğünde 5-6 parçaya ayırın.
*Her bir parçanın içine beyaz peynir koyup kare olarak katlayın.
*Tavaya biraz sıvıyağ koyup iyice ısıtın. *Kızgın yağda yufkaları arkalı önlü kızartın.
*Kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağın gitmesini sağlayın.
*Diğer yufkanın yarısına kızarttığımız yufkadan ezerek ekleyip üzerine tulum peyniri serperek dürüm yapın.
*Çıtır çıtır nefis bir lezzet
*Afiyet şifalar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...