Bu yufkalardan o kadar güzel lezzetler çıkıyor ki ;
Saymakla bitmez 😊 mesela şöyle suluca pişirilmiş sebzeli bulgur pilavını 3-5 yaprak yufkanın üzerine döküp ayran ve turşu ile yemek gibi. Miss miss 😉
Yada en azından sulanmış yufka arasına tereyağ ile pişirilmiş yumurta koyup dürüm yapmak gibisi yok 😍
Peynirli, kızarmış yufka dürüm nasıl yapılır?
MALZEMELER :
💕2 sulanmış yufka
💕Beyaz peynir
💕Tulum peyniri
Kızartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI :
*Yufkanın birini avuç içi büyüklüğünde 5-6 parçaya ayırın.
*Her bir parçanın içine beyaz peynir koyup kare olarak katlayın.
*Tavaya biraz sıvıyağ koyup iyice ısıtın. *Kızgın yağda yufkaları arkalı önlü kızartın.
*Kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağın gitmesini sağlayın.
*Diğer yufkanın yarısına kızarttığımız yufkadan ezerek ekleyip üzerine tulum peyniri serperek dürüm yapın.
*Çıtır çıtır nefis bir lezzet
*Afiyet şifalar olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder