English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

22 Nisan 2017 Cumartesi

SADE İRMİK HELVASI

SADE İRMİK HELVASI

Mevlana ne demiş ;
Arkadaş sakın kadere kusur bulma !.
Buğday ektin de arpa'mı çıktı ?
Ne ektiysen onu biçtin.

Merhaba arkadaşlar helvanızın soğuyunca ve ertesi güne kalınca bulgur pilavı gibi tane tane olmasını istemiyorsanız içine mutlaka un eklemeniz gerekir. Bu helvayı ertesi gün gelecek olan misafirleriniz için 1 gün önceden de hazırlayabilirsiniz.Renginin koyu olmasını isterseniz içine 1 yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.Şimdi leziz mi leziz sade irmik helvasının tarifine geçelim.

MALZEMELER:

1 Su bar irmik
1,5 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
1,5 Su bardağı süt
125 gr ( yarım pk ) tereyağı yada 1 çay bar sıvıyağ



Sade irmik helvası nasıl yapılır ?

YAPILIŞI :
*Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
*Tereyağını tencereye alıp eritin.
*İrmiği ekleyip rengi altın sarısı olana dek karıştırarak kavurun.
*Kaynayan şerbete sütü ilave edip, karıştırın ve irmiğin üzerine ekleyin. ( yani irmikte şerbette sıcak olacak)
*Tahta kaşıkla 5 dk kadar karıştırark pişirin.
*15 dk sonra istediğiniz şekli vererek , üzerini ister çikolata sosla ister fındık , fıstıkla süsleyerek  servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...