English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

13 Nisan 2017 Perşembe

ISPANAK YEMEĞİ

ISPANAK YEMEĞİ

Ispanak vitaminler açısından çok zengindir, özellikle demir vitamini. Protein açısından zengin sayılan ıspanak doymamış yağları da bol miktarda içermektedir. Aynı şekilde bol miktarda lif içerir.
Ispanak A vitamini, C vitamini, K vitamini, E vitamini  özellikle A vitamini açısından olsukça zengindir. Demir eksikliği bulunan kişilerin sıkça tüketmesi gerekir. Kalori ve yağ oranı oldukça düşük olan ıspanak kilo vermeye de yardımcı olur. Sindirim sistemini güçlendirir. Mide ve bağırsak hareketlenmelerini sağladığı için diyet yapanlara çok faydalı olacaktır. Ispanağın gözlemesi, pidesi, tepsi böreği ayrıca lezzetli olur. Bu kadar faydalarını saydıktan sonra şimdi gelelim tarifimize 😊
Ispanak yemeği nasıl yapılır ?

MALZEMELER :

Yarım kg Ispanak
1 orta boy kurusoğan
Yarım yemek kaş salça
3 y.kaş sıvıyağ
pulbiber,tuz,çok az sıcak su

Üzerine :
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI :
Ispanakları ayıklayıp yıkayıp. Kumunun iyice gitmesi için bir kaç defa suda ıslı tutup süzerek iyice yıkayın ve doğrayın. Tencereye sıvıyağı alıp yemeklik doğradığınız kurusoğanı ekleyip pembeleşene dek kavurun ve salçasını ekleyip biraz karıştırdıktan sonra doğranmış ıspanakları ekleyin. Ispanaklar yumuşayana dek karıştırın çok ölmesine izin vermeyin Biraz sıcak su ekleyip tuzunu, pulbiberini de atarak pişmeye bırakın. Biraz dirili kalmalı ki ıspanaklar çok pişip vitamin değerini ve görselliğini kaybetmemeli.

NOT : Yaklaşık 15 dk felan pişmesi gerek,
Su miktarıda 1 su bar olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...