English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

27 Nisan 2017 Perşembe

KABAK YEMEĞİ

KABAK YEMEĞİ

Selamun aleyküm arkadaşlar vitamin deposu kabağı sevmeyenleriniz vardır mutlaka. Sevmeseniz arada bir olsa da mutlaka tüketin.
Kabağın bu hali öyle lezxetli ki üzerine sarımsaklı yoğurtla nefiss 😋 kabağa dereotunu çok yakıştırırım.
Kabaklı börek de harika oluyor en kısa sürede onun tarifini de vereceğim inşallah.
Kabak yemeği nasıl yapılır?

MALZEMELER :

💕4 orta boy kabak
💕Yarım demet dereotu
💕3 Y.kaş sıvıyağ
💕1 Kurusoğan
💕1 Y.kaş salça
💕1 Y.kaş pirinç
💕Karabiber Pulbiber, tuz
💕2 Su bar sıcak su


YAPILIŞI :

*Kabakları yıkayıp, kabak olacağının tırtırlı kısmı ile çizin.
*Sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesip, tekrar kestiğiniz kabaklarıda ortadan uzunlamasına ikiye kesip iri küpler halinde kesin
*Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve sıvıyağı koyup soteleyin. Üzerine salçayı ekleyip kavurun ve Kabakları ekleyip 1-2 dk karıştırın.
*Baharatları, tuzu ve pirinci ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin.
*Yemeğin suyu Kaynadıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakın.
*Kabaklar yumuşadıktan sonra doğranmış dereotunu ekleyip 1-2 dk daha pişirin ve ocaktan alın.
*Servis tabağına alıp üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt gezdirin.
*Afiyet şifalar olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...