KREMALI PATATES
Kremalı patates tarifini, deneyenlerden tam not alacağına inanıyorum.
Kremalı patates nasıl yapılır?
MALZEMALER:
6-7 Patates
1 pk krema 200 ml (yemek kreması)
1 Tavuk bulyon
çok az karabiber, pulbiber
Üzerine:
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
*Patatesleri soyup yıkayın ve çok ince yada kalın olmamakla birlikte halka halka doğrayıp hafif tuz atın çünkü bulyon tuzlu oluyor.
*Orta boy fırın tepsisinin üst tarafından başlayarak patatesleri sırt sırta gelecek şekilde (üst üste olmadan biraz aralıklı) tepsinin ortasına kadar dizin.
*Üzerine çok az karabiber pulbiber serpin.
Yemek kremasını kaseye boşaltıp içine 1 tavuk bulyon ezin ve yavaşça karıştırın. *Patateslerin her yerini kapatacak şekilde kremayı gezdirin ve çok az karabiber serpip 200 derece fırına verin .
*Patatesleri neredeyse 30 dk sonra çatalla kontrol edin yumuşamışsa üzerine kaşar rendesini serpin ve tekrar fırına verin üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
*Sıcak servis edin AFİYET OLSUN.
*Kesinlikle bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. 😉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder