PATLICAN MUSAKKA
Merhaba arkadaşlar patlıcanın her türlü yemeği nefis oluyor bence. Üstelik patlıcanla yapabileceğimiz salata ve yemek çeşitleri o kadar çok ki saymakla bitmez. Patlıcan musakka da patlıcan yemeklerinin en pratiği ve lezzetlisinden 😊 işin içine bir de sarımsak girince, miss gibi bir yemek ortaya çıkıyor. Rabbimin verdiği nimetlere binlerce kez şükürler olsun. Her birinin vitamin değeri birbirinden farklı. Bizlere bahşedilmiş bu nefis gıdaları değerlendirmek te elimizde olan bir seçenek. Şimdi gelelim tarifimize 😍
Patlıcan musakka nasıl yapılır?
MALZEMELER :
🍆5-6 patlıcan
🍆1 Kurusoğan
🍆3-4 diş sarımsak
🍆1 orta boy domates
🍆2 yeşil biber
🍆Yarım yemek kaşığı salça
🍆3 yemek kaşığı sıvıyağ
🍆2 su bar su, tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI :
*Patlıcanları yıkayıp,alacalı soyun.
*Patlıcanları ortadan ikiye kesip, uzunlamasına orta kalınlıkta doğrayın.
*Patlıcanları kaba alıp, üzerine su çekip biraz tuz atın ve 15 dk bekletin. (patlıcanların acısı çıkması için)
*Sonra patlıcanların suyunu süzüp, kurulayın ve bolca kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
*Havlu kağıt serili tepsiye çıkarın fazla yağını çeksin.
*Tencereye sıvıyağı alıp üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve irili doğranmış sarımsaklar ile biberi ekleyerek soteleyin.
*salçayı da ekleyip biraz kavurup kızarttığınız patlıcanları ekleyip,1 domates doğrayın baharatlarıda koyarak karıştırın sıcak suyunu çekip tencerenin kapağını kapatın. Ve pişmeye bırakın.
*Yemek özlendikten sonra ocaktan alın.
*Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Merhaba Ebru Hanım, musakkanın kıymalı harçla yapılması gerekmez mi? Bu, imambayıldı tarzı bir yemek olmuş sanki. Yine de çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhaba bizim buralarda musakka bu şekilde yapılıyor isterseniz siz kıymalı harçta kullanabilirsiniz tabiki çok teşekkür ederim mutlu hafta sonları 😊🙋
Sil