Merhabalar , et tadındaki mantarın bir diğer lezzeti seçeneğide Mantarlı omlet içine kekik üzerine kaşar girdiği zaman müthiş bir kahvaltı seçeneği yada akşama yemeğiniz yoksa 5 dk da yapabileceğiniz çayla nefis bir alternatiftir Mantarlı omlet.
Kalan mantarların sap kısımlarıyla da yapabilirsiniz.
Et tadında bu nefis mantarlı omleti mutlaka deneyin derim.
Mantarlı omlet nasıl yapılır ?
MALZEMELER:
5-6 Orta boy mantar
2 yumurta
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
kekik, tuz, az pulbiber
Üzerine : Rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI :
*Mantarları akan suyun altında elinizle soyarak yıkayın.
*ince ince doğrayın. Teflon tavaya alıp üzerini kapakla kapatın ve kısık ateşte mantarlar sulanıp, suyunu çekince tereyağı ekleyin.
*1 kaseye yumurtaları kırıp üzerine 1 y.kaş süt,kekik,pulbiberi,tuz ekleyerek çırpın.
*Mantarların üzerine çırpılmış yumurtayı gezdirin. Tavanın kapağını kapatıp omletin pişmesini sağlayın.
*Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar serperek 1 dk daha üzerini kapalı tutup kaşarın erimesini sağlayın.
*Sıcak ♨ olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder