English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

5 Haziran 2017 Pazartesi

ALİ NAZİK KEBABI

ALİ NAZİK KEBABI

Patlıcan yemeklerini çok seviyorum hele bir de yerli patlıcan olursa 😉 közlenmiş patlıcanın yeri de bambaşka tabi. Odun ateşinde közlenen patlıcan, patates, biber, kapya biber vs o is kokusu ile birleşince nefis bir hal alıyor. Közlenmiş patlıcan salatası da nefis bir salata çeşitidir. En kısa zaman da közlenmiş patlıcan salatasının tarifini de sizlerle paylaşmak isterim. Ali nazik de közlenmiş patlıcan ile yapılan hem pratik hem lezzeti bir yemek türüdür. İftar sofralarınıza görselliği ve lezzeti ile renk katacak muhteşem bir tarif denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşlar 😊
Ali nazik yemeği nasıl yapılır?

MALZEMELER :
🍆4 Adet iri patlıcan
🍆1,5 Su bardağı az sulu yoğurt
🍆200 Gr kıyma
🍆2 Çarliston biber
🍆1 Orta boy kuru soğan
🍆1 İri domates
🍆1 Tatlı kaşığı salça
🍆2 Diş sarımsak
🍆Tuz, karabiber, pulbiber
🍆Zeytinyağı

Süslemek için: Doğranmış maydanoz

YAPILIŞI :
*Patlıcanları mangal ateşinde yada ocakta közleyin.
*Kabuklarını soyup doğrama tahtasında küçük küçük doğrayın.
*Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyin yada döverek ekleyin birazda tuz atıp karıştırın.
*Diğer tarafta soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun.
*Salçayı ekleyip domatesi küçük doğrayarak ilave edip 2 dakika daha pişirip baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
*Patlıcanları yoğurtla karıştırıp genişçe bir servis tabağına alın orta kısımı biraz çukurlaştırıp kıymalı harcı dökün ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyin.
*Afiyet şifalar olsun. 😍👌👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...