English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

8 Haziran 2017 Perşembe

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

Patlıcan mutfaklarda yaygın olarak kullanılan ve lezzetide hemen hemen herkes tarafından çok sevilen bir sebze türüdür. Şimdilerde patlıcandan yapılan o kadar çok çeşit yemekler ve salatalar var ki hepsi de birbirinden leziz oluyor.Patlıcanın doyurucu özelliğinden dolayı vejereyanlar  ( et sevmeyenler ) tarfından sıklıkla tercih edilir.
Kendine has tadının yanı süre sağlık açısından da çok faydalıdır.
Közlenmiş patlıcan salatası muhteşem bir lezzete sahip ve yemek niyetine de yenilebilecek doyurucu nefis bir alternatiftir. Özellikle patlıcanın közlenerek yapılması salataya asıl tadı veren özelliktir. Odun ateşinde közlenirse tadı ikiye katlanacaktır. Ama günümüz de şartlar el vermediği için ocakta közleyerek de bu nefis közlenmiş patlıcan salatamızı yapabiliriz. Ben ocak batmamsı için küçük tüpte balkonda közlüyorum. Küçük tüpünüz yok ve ocağın batmamasını istiyorsanız közleyeceğiniz ocağın çevresine aleminyum folyo sererek közleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Közlenmiş patlıcan salatası nasıl yapılır ?

MALZEMELER:
3-4 Orta boy patlıcan
2 Yeşil biber (acı seviyorsanız acı kullanabilirsiniz)
1 Orta boy domates
1 Orta boy kuru soğan
5-6 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber



YAPILIŞI :
*Patlıcan ve biberleri yıkayıp kuruladıktan sora ateşte közleyin.
*Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyup, doğrama tahtası üzerinde doğrayıp karıştırma kabına alın.
*Soğanı söğüş ( yarım halka ) şeklinde doğrayıp bir tavada zeytinyağı ile soteleyin ve doğradığınız patlıcan , biberlerin üzerine ilave edin.
*Domatesleri küp şeklinde doğrayıp karışıma ekleyin ve üzerine tuz , pulbiberi serperek salatayı güzelce karıştırıp servis edin.
*Afiyet şifalar olsun. Sağlığınız ve huzurunuz hiç bozulmasın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...