English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

6 Haziran 2017 Salı

FIRINDA BAHARATLI TAVUK KANAT

FIRINDA BAHARATLI TAVUK KANAT

'' Erkekler, kadınlar üzerinde havvamdır / gözetmendir. Çünkü Allah bazılarını, diğer bazılarından üstün kılmıştır. ( erkekler daha sabırlı , daha kuvvetli, daha cesaretli, duygusal tarafları daha az olduğu için, evin idaresi , sorumluluğu ona verilmiştir). Bir de ailenin geçimini temin etmek erkeğe aittir.''
( Nisa,4/34 ) Mealindeki ayette kadının, ailesi için kendi malından bir şey harcamak zorunda olmadığına işaret edilmiştir.
Peygamber Efendimiz de, ''Hanımlarınızın sizin üzerinizde durumlarına uygun olarak yiyecek ve giyecek hakları vardır.'' (bk. Ebu Davud , Menasik, 56; İbn Mace, Menasik , 84 ) buyurur, ailenin geçiminin evin reisi olan erkeğe ait olduğunu belirtmiştir.
Buna göre , kadın evlenip kocanıın evine yerleştikten sonra, bütün yiyecek, giyecek ve mesken masrafları kocaya aittir.
Demek ki, islam' da kadının çalışması , erkek gibi bir mecburiyet gerektirmiyor. Evliliğin '' Müşterek Hayat '' olduğunu düşündüğümüzde , kadının da kazandığı parayla evin geçimine katkıda bulunması makul görünüyor. Ancak erkeğin bunu bir mecburiyet olarak düşünmesi dinimizce uygun değildir.
Kadın çalışıyor ise, kadının gönlü olmadığı sürece elinden alınan maaşı ve gizlice harcanan parası erkeğe haramdır. Kadına takılan yada alınan ziynet eşyası ( altın,takı ) kadın istemediği, gönül rızası olmadığı sürece elinden alınıp , harcanması helal değildir. Ancak kadın kendi gönül rızası ile para yada altınını verdiği sürece helal kılınmıştır. Başka türlüsü hiç bir şekil de ödenemeyecek bir vebal altına girmektir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar aslında tavuğun en lezzetli kısmı kanat kısmıdır. Çok fazla eti olmamasına rağmen kanatta bulunan deri ve yağ oranı kanat' ın lezzetli olmasını sağlıyor. Tabi baharatlarla birleşince de nefis bir hal alıyor. İster mangalda, ister fırın yada tavada kızartarak servis edebilirsiniz. En güzeli mangalda yapmak tabiki ama imkanlar el vermediği sürece evde de yapmak pek tabi mümkün.
Fırında baharatlı tavuk kanat nasıl yapılır?

MALZEMELER:
1 Kg tavuk kanat
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı biber salçası
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( acı yada tatlı isteğe bağlı )
1 Tatlı kaşığı toz sarımsak yada 2 diş rendelenmiş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı pulbiber
1 Çay kaşığı kişniş
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz

Ayrıca: Çöp şiş, fırın torbası, pide yada lavaş



YAPILIŞI:
*Tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp süzgece alıp fazla suyunun süzmesini sağlayın.
*Geniş bir kabın içerisine sıvıyağı, salçaları, yoğurdu ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
*Suyu süzülen kanatları karışımın içerisine koyup üzerine yeterince tuz serpin ve iyice harmanlayın.
*1 Saat dolapta bekletip baharatlarının ve tuzunun içine geçmesini sağlayın. Acele değilse 1 gece bekletmek daha iyi sonuç verecektir.
*Sonrasında kanatları çöp şişe geçirip fırın torbasının içerisine koyup poşetin ağzını bağlayarak bir tepsi içerisine koyup 200 derecede kızarana kadar pişirin. ( fırın torbasını kullanmamızdaki amaç kurumadan yumuşak pişmesini sağlamaktır.) Çıtır olmasını isterseniz fırın torbasında piştikten sonra torbadan çıkartarak biraz da öyle pişirebilirsiniz.
*Servis tabağına şeritler halinde kestiğiniz pideleri yerleştirin üzerine kızaran tavuk kanatlarını şişten çekerek yerleştirin. İsterseniz domates ve taze biberide tavuk pişerken yanında közleye bilirsiniz. Sumaklı soğan, maydanoz, pilav, salata ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun. Hayırlı, bereketli Ramazanlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...