English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

28 Haziran 2017 Çarşamba

SU BÖREĞİ

SU BÖREĞİ

Merhaba arkadaşlar lezzetlimi lezzetli su böreğini bayram için canımın içi güzel anneciğimle yapmıştık anca paylaşma imkanı bulabildim. Malum bayram gezmeleri, misafir ağırlama, bir de köyü ziyaret işi olunca paylaşma zamanı gecikti 😊
Anneciğimin böreği, baklavası, yemekleri harika olur. Sizce de öyle değil mi ? Annelerimizin yaptığı, elinin deydiği her şey çok lezzetli oluyor. Rabbim anne ve babalarımıza sıhhatli, hayırlı, uzun ömürler versin inşallah. Onların yeri bambaşka kimseler yerini dolduramaz asla. Doğduğumuz günden itibaren her zaman yanımızda olan, iyi günde kötü günde yardımcı olan, hiç bir zaman hayır diyemeyen bizlere kıyamayan, düşsek bile tutup ayağa kaldıran yine ailelerimiz, canlarımız değil mi ? Rabbim ana baba bedduası alan evlatlardan eylemesin bizleri. Her daim ailelerimizin yüzlerini güldürüp, hayır dualarını alan kullarından olmak ümidiyle.
Su böreği nasıl yapılır?


6 Yumurta
Un ( ne çok yumuşak ne katı olmayacak bir hamur yoğuracak kadar)
                                Tuz

Arasına ve üzerine : 100 gram tereyağı yada margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
Beyaz peynir, maydanoz

YAPILIŞI:
*Yoğurma kabına yumurtaları kırıp, çırpın. Tuz atıp, yavaş yavaş un ekleyerek sert yada yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
*Hamurun üzerini nemli bezle örterek 1 saat kadar dinlendirin.
*Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, yuvarlayın.
*Her bir bezeyi fırın tepsisi büyüklüğünde açıp, açtığınız hamurları düz bir yerde üst üste koyun. Yapışmamasına dikkat edin.
*Geniş bir tencereyi su ile doldurup kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra tuz atıp, karıştırın.
*Böreği yapacağınız tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın.
*Açtığınız yufkanın birini kaynayan suyun içine atıp, ara ara karıştırark haşlayın ve geniş bir kaba koyduğunuz soğuk suya atın. Sudan çıkardığınız hamurun fazla suyunu elinizle sıkıp, yağladığınız tepsiye haşlanan hamuru serin. 2 yada 3 hamur serdikten sonra arasına eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ karışımından gezdirin.
*Açtığınız yufkaların yarısını bu şekilde haşlayıp tepsiye yerleştirdikten sonra orta kısıma maydanoz doğranmış beyaz peynir karışımından yerleştirin ve biraz yağ gezdirin.
*Kalan hamurlarıda haşlayıp, ntepsiye yerleştirin ve bu şekilde böreğinizi hazırlayın.
* İstediğiniz kalınlıkta dilimlere kesip, kalan yağıda üzerine gezdirdikten sonra 200 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
*Afiyet şifalar olsun. Bereketli olsun.

NOT:
*Hamuru açarken fazla inceltmeyin. Aksi halde hamur haşlanırken parçalanır.
*Hamuru haşlama suyuna mutlaka tuz atın. Çünkü suyun içinde haşlanırken hamurda olan tuz da gittiği için böreğiniz tuzsuz olur.
*Vediğim ölçüdeki yağı aralarına ve üzerine kullanmanız yeterli, fazla yağ kullanırsanız hoş olmaz.
*Böreğinizi fazla yapmak isterseniz malzeme listesini ikiye çıkartın. Kalan böreği hemen tüketemezseniz saklama kabının içerisine koyup buzdolabında hatta buzlukta saklayabilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...