English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

4 Haziran 2017 Pazar

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

Ham maddesi buğday olan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin maddesidir. Anadolunun geleneksel yiyeceği olan bulgur ekonomik açıdan da çok uygun fiyatlıdır.
Bulgurun en lezzetli hali esmer bulgur dediğimiz yani köy bulgurudur. Dikkat ederseniz esmer olan gıdalar hem daha lezzetli hem de daha faydalıdır. Bulgur pilavını böyle yufkanın üzerine dökülmüş haliyle çok lezzetli buluyorum. Bunu bilen bilir anadoluda kocaman sinilere 5-6 kat yufka konulup, üzerine suluca pişirilen bu sebzeli nefis bulgur pilavı dökülerek yumuşayan yufka kenarından koparılarak pilav ile birlikte yenir. Yanında ayran ve turşu eşliğinde harika , vazgeçilmez bir öğündür. BU yufkaya dökülerek yenilen bulgur pilavının asıl özelliğide ekmekle birlikte pilava banarak elle yemektir. İşte asıl yemeğin zevki burada
Bulgur pilavı nasıl yapılır?



MALZEMELER:
2 Su bardağı bulgur
1 Kuru soğan
2 Sivri biber
1 Domates
1 Yemek kaşığı salça
Karabiber, pulbiber, tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
5 Su bardağı sıcak su



YAPILIŞI:
*Tencereye kurusoğanı yemeklik olarak doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Üzerine doğradığınız sivri biberleri ekleyip tekrar soteleyin.
*Salçayı ekleyip karıştırın ve üzerine yıkadığınız bulguru ekleyip karıştırın.
*1 Domates doğrayıp karıştırdıktan sonra baharatlarını ve tuzunu ilave edip, karıştırın ve sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sulu kalacak şekilde pişirin.
*Uygun bir tepsiye yada servis tabağına kuru yufkaları yerleştirip , sıcak ve sulu pilavı yufkanın her yerine gelecek şekilde dökün. Yufkalar hemen yumuşayacaktır. Kuru yufkayı bulmak kolay olmuyor siz yufkacıdan sulanmış yufka alıp pilavın suyunu biraz çektirip üzerine dökerek de tüketebilirsiniz.
*Yanında ayran ve karışık turşu ile servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...