English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

15 Haziran 2017 Perşembe

KATMER / TOKAT KATMERİ

KATMER / TOKAT KATMERİ


Zekiyim demek ve zekiliği ile övünmek!

Hiç kimsenin zekası kıt yada aklı ermiyor değil. Kimi zekasını şeytanlık yönünde kullanır, kimi ise Allah yolunda iyi niyetli olmakla.
Bence zekilik aklını doğru yerde , doğru amaçla kullanamamaktır. Zekiyim diyen insanlara baktığımız da akıllarında sinsice planlar mevcut olduğunu çokta güzel analayabiliyoruz aslında, sadece belli etmiyoruz. Kendileri ise ben zekiyim diyerek kendilerince övüngeçlikleriyle beraber kurdukları sinsi plan ve eştikleri çukura düşüp,  çokta güzel elleriyle teslim olabiliyorlar.
Siz! zekiyim diye geçinen insanlar zekiliğinizi kutlayarak geçinmeye devam edin bakalım. Allah yolunda gitmeyen sinsilik güden kişilikler her zaman hata yapmaya ve kazandıklarını kaybetmeye mahkumdur. Oysa ki aklınızı ve mantığınızı kullansanız çok daha başarılı olur ve her daim kazanan kişiler olursunuz. Zekiyim diyerek böbürlenip, kendini çok bilmiş olarak gören bencil insanların düştükleri durum ve geriye dönüşleri tecrübeyle sabittir.
En acısı da bu duruma düştükleri halde hala kendileriyle övünüp , çok bilmişliklerine devam etmeleridir. Yapacak bir şey yok gönül gözü açık olmayanı bırakacaksınız, nereye gitmek isterlerse o yoldan devam etsinler. Elbet zaman onlara ben ne yaptım dedirtecektir...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar nefis bir katmer tarifi ile geldim 😊 yumuşacık , tel tel ayrılan, mis gibi tereyağ kokulu bir katmer bu. Ramazan aylarında sahur da kolaylıkla yapabileceğiniz nefis bir lezzet. Diğer günlerde ise sabah kahvaltılarında, benim gibi çalışanlar için de hafta sonlarına kolaylıkla hazırlanabilecek bir seçenek. Yapacaklara şimdiden kolaylıklar diliyorum. Rabbim evlerimizden bereket ve huzuru, vücudumuzdan sıhhati ve dilimizden şükrü eksik etmesin. AMİN.
Katmer / Tokat katmeri nasıl yapılır?


MALZEMELER :
*1 Kilo un
*Yarım paket yaş maya
*Tuz, ılık su

İçine sürmek için : Tereyağı ve sıvıyağ karışımı

YAPILIŞI:
*Un, tuz,maya ve ılık su ile yumuşak ve özlü bir hamur yoğurun.
*Hamuru mayalanmaya bırakmıyoruz ve orta boy portakal büyüklüğünde bezeler alıyoruz.
*Her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde orta kalınlıkta açıyoruz.
*Açtığınız bezenin birini kenara alıp üzerine eritilmiş teryağı, sıvıyağ karışımı sürün.
*İkinci bezeyi de yağladığınız hamurun üzerine koyup tekrar yağ sürün. Ve üçüncü bezeyide üzerine koyarak yağladıktan sonra 3 ve 4 ' üncü resimdeki gibi kalın rulolar yapıp uygun bir tepsiye koyun.
*Üzerine bir bez örtüp, yaklaşık 15-20 dakika dinlendirdikten sonra her bir ruloyu ortadan eşit şekilde ikiye kesin ve tezgahın üzerinede açıp ister teflon tavada ister sacda arkalı önlü pişirin.
*Pişirirken hamurun üzerine de yağ sürerseniz daha güzel kızarır.
*Afiyet şifalar olsun.



NOT: Siz hamur miktarını arttırabilirsiniz. İsterseniz bezeleri küçültebilir yada büyütebilirsiniz.













2 yorum:

  1. merhaba ebru hanım bu katmeri denedim o kadar lezzetli oldu ki sayenizde mutfakta çok güzel lezzetler ortaya çıkarıyorum. Allah razı olsun sizden Kadir geceniz mübarek olsun. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim sizinde Kadir geceniz mübarek olsun 🙏 ne mutlu size 😊 Afiyet şifalar olsun. Selamlar

    YanıtlaSil

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...