English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

24 Haziran 2017 Cumartesi

REVANİ

REVANİ

''Her gönül bir tek sevgiliye muhtaçtır aslında,  ne varki kıblesi yanlıştır, bulduğunu sandığı şey gerçekte aradığı şey değildir. Kimisi bir gözleri ahuya zebun, kimisi bir güzel yüzlü güzele meftun, kimisi bir ceylan bakışlıya mecnundur.
Bazısı dünyaya kanmış, bazısı da hayal alemini gerçek sanmıştır. Oysa biri bir tek sevgili tarafından sınanmıştır.''
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tadına doyamayacağınız bildiğimiz klasik revaninin çok çok ötesinde harika mı harika bir lezzet. Mutlaka denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Yazın dondurma havuçlu revaniye müthiş bir uyum sağlıyor. Üstelik yapımı da bir o kadar basit.
Havuçlu revani nasıl yapılır?

MALZEMELER:
3 Yumurta
2 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Su bardağı havuç rendesi (rendenin ince yerinden rendelenmiş)
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 Türk kahvesi fincanı irmik
1 Tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
4 Türk kahvesi fincanı un (markasına göre değişebilir unu azar azar ekleyin)
1 Paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2,5 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı su
1 Dilim limon



YAPILIŞI:
*Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar iyice çırpın.
*Havuç rendesi, yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
*İrmik ve limon kabuğu rendesini ekledikten sonra  un ve kabartma tozunu en son koyup, karıştırın. Koyu kıvamlı bir hamur olmalı. Eğer ki havuçlar suluysa pişerken sulanıp, hamurlaştırabilir. Bu nedenle koyu kıvamlı olmalı hamur. Eğerki havuç kuru yapıdaysa un ölçüsünü azaltın.
*Büyük boy borcamı yağlayıp  hamuru dökün.
*175 Derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
*Şerbeti normal kıvamda hazırlayın. Şerbet malzemelerini koyup kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatıp limonu da ekleyin ve 1-2 dakika sonra ocağı kapatın.
*Revani ve şerbet ılıktan biraz sıcak olamalı yada biri sıcak biri soğuk olmalı.
*Revaniyi dilimledikten sonra şerbetini döküp en az 3 saat dinlendirin.
*Kaymaklı yada maraş usulü dondurma ile servis edebilirsiniz.
*Afiyet şifalar olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...