English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

22 Haziran 2017 Perşembe

VİŞNE KOMPOSTOSU

VİŞNE KOMPOSTOSU

Selamun aleyküm arkadaşlar iftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı komposto,  (hoşaf) doğal ve serinletici nefis bir içecektir.
Komposto taze meyveler ile,  hoşaf ise kuru meyveler ile şekerli suda kaynatılıp, soğutularak yapılan serinletici enfes bir içecek türüdür.
Hoşaf Osmanlı'nın yemek kültüründen gelen ve yemek sonunda mutlaka tüketilen bir gelenektir. Özellikle Ramazan ayında sahur ve iftar sofralarında börek pilav gibi kuru yemeklerin ardından daima hoşaf tüketilirmiş.
Hoşaf ve komposto günümüzde eskisi kadar çok tüketilmese de Ramazan aylarında halen bu adet sürmektedir.
Hazır meyve suları, asitli içecekler tüketmektense en sağlıklısı olan mis gibi kuru yada taze meyvelerden hoşaf,  komposto elde ederek tüketmek bence en güzeli 😍😉
Ben vişne kompostolarını kış için kavanozlarda hazırlıyorum. Yemeklerin yanına yada öylesine içmek için harika oluyor. Hatta suyunu sütlü tatlılarınıza da kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorum. Vişne kompostosu konservesinin yapımını da en kısa zaman da anlatacağım inşallah, vişneler çıkar çıkmaz yaparsınız.Ben bu kompostoyu kendi yaptığım konseveden yaptım.
Vişne kompostoso nasıl yapılır?

MALZEMELER:
Yarım kilo vişne
1 Su bardağı şeker ( damak zevkinize göre ayarlayın)
6 Su bardağı su
1-2 Küçük limon tuzu

YAPILIŞI:
*Vişneleri iyice yıkayıp. saplarını ayıklayın. Tencerenin içerisine vişneleri koyup üzerine suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Vişneler rengini saldıktan sonra limon tuzunu ve şekerini ilave edip karıştırın.
*Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın ve dolaba soğuması için kaldırın.
*Kaselare taneleri ile birlikte koyup soğuk servis edin.
*Afiyet şifalar olsun.
😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...