English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

30 Haziran 2017 Cuma

KARNIYARIK

KARNIYARIK

Merhaba arkadaşlar tam da mevsimiyken bol bol patlıcan tüketmeye çalışın.
Patlıcan yemeklerinin her türlüsü çok güzel oluyor ama karnıyarık ayrı bir lezzete sahip bence. Hele birde patlıcanın cinsi iyiyise, acı değilse deyme keyfine :)
Cins demişken  aklıma gelen bir deyimi sizinle paylaşayım.
'' Katranı kaynatsan olur mu şeker, insanoğlu cinsine çeker.''
Yani insanoğlu neyse odur, hiç bir şekilde değişmez. Ailenin kişiliği, karakteri neyse, çocuğun alacağı karakter, huy da odur.
Neyse şimdi geçelim bu nefis karnıyarık tarifine.
Karnıyarık nasıl yapılır?



MALZEMELER:
7-8 Adet patlıcan
250 Gram kıyma
1 Orta boy kuru soğan
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 Diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, pulbiber
Yarım çay bardağı su

Kızartmak için: Sıvıyağ
Üzeri için: Domates, biber




YAPILIŞI:
*Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun. Patlıcan acı olabilir o zaman tuzlu suda bi 30 dakika bekletip, sudan alın ve kurulayın.
*Bol sıvıyağda yağ iyice ısınınca, patlıcanları arkalı önlü kızartın ve havlu kağıt serili tepsiye çıkartın.
*İç malzemesi için bir tavaya yemeklik doğradığınız soğan ve çok az sıvıyağ ekleyerek soteleyin.
*Üzerine kıymayı ekleyip, kavurun. Doğradığınız sarımsakları ve salçayıda ekleyip karıştırın.
*Baharatları, tuzu ve suyu ekledikten sonra çok hafif sulu kalacak şekilde pişirin ve ocaktan alın.
*Üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyerek tekrar karıştırın.
*Kızarttığınız patlıcanı uygun bir fırın tepsisine yerleştirin ve patlıcanların orta karın kısımlarını bıçak yardımı ile açıp, genişletin.
*Patlıcanların orta kısmına hazırladığınız harçtan dolu dalu yerleştirin.
*Küçük bir tavada biraz salçayı çok az sıvıyağ ile kavurup üzerine 1 Su bardağı kadar su ekledikten sonra , karıştırın ve karnıyarık tepsisinin içerisine dökün.
*Karnıyarıkların üzerine dilimlenmiş domates ve biber yerleştirip fırına verin.
*180 Derecede pişirin . Yaklaşık 40 dakika sürüyor.
*Fırında pişirmek istemezseniz geniş ve yayvan bir tencereye koyarak ağzı kaplı bir şekilde ocakta da pişirebilirsiniz. Ama bence en güzel hali fırında pişmiş hali.
*Afiyet şifalar olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...