English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

18 Haziran 2017 Pazar

GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI

GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI

Nişasta açısından zengin olan pirinç, içerdiği kalori ile iyi bir enerji kaynağıdır.
Kilodan yana şikayetçi olan kişiler ve şeker hastaları pirinci kolay kolay tüketmemeleri gerekir.
Prinç vücut gelişimini destekler, enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Bu nedenle pirinç unundan mama yapılarak bebeklere yedirilir. Şimdilerde her ne kadar bebk maması revaşta olsa da yinede en doğalı pirinç unu ile yapılan mamalardır bence.
Pirinç pilavınızı istediğiniz malzemelerle pişirebilirsiniz. Patlıcanlı, bezelyeli, nohutlu, garnitürlü, mısırlı vs. Tavuk suyu ilede çok lezzetli pirinç pilavı yapabilirsiniz. Ben garnitürü hazır almıyorum elimden geldiğince kendim yapmaya gayret ediyorum. Sizlere de tavsiyem kendiniz yapın. Mısırı yazdan alıp haşladıktan sonra tanelere ayırıp, poşetleyerek dondurucuya atarım. Bezelyeyi de zamanı geldiğinde alıp ayıkladıktan sonra poşetlere koyarak yine dondurucuda saklarım.
Bütün ana yemeklerin yanında, sebze ve et yemeklerinin yanında muhteşem uyum sağlayan pirinç pilavı sofralarımızın vazgeçilmezi haline geldi.
Garnitürlü pirinç pilavı nasıl yapılır?

MALZEMELER:
1 Su bardağı baldo pirinç
2,5 Su bardağı sıcak su
1 Yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ
Küçük bir patates, 1 havuç, 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır, 2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
Tuz

YAPILIŞI:
*Garnitür için patatesi soyup minik küpler halinde doğrayın. Havuçları da aynı şekilde doğrayıp haşlayın. Bezelye ve mısırı ben dondurucudan çıkarttım. Şuan her ikisi de pazarlarda mevcut alıp haşlayarak kullanabilirsiniz.
*Pirinci derin bir kaba koyup, üzerine orta sıcaklıkta su ekleyerek15-20 dakika bekletin.
*Teflon tencereye yağları koyup erittikten sonra, üzerine süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek biraz kavurun.
2,5 Su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.*Pilavın suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, tencerenin kapağını kapatarak biraz su kalacak şekilde pişirin ve garnitürü ekleyip karıştırın.
*Kalan suyunuda çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencerenin üzerine bir bez yada havlu kağıt kapatıp üzerine kapağı örterek pilavı demlenmeye bırakın.
*10-15 Dakika sonra servise hazırdır.
*Afiyet şifa olsun. Bereketli olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...