English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

4 Haziran 2017 Pazar

ÇİLEK REÇELİ

ÇİLEK REÇELİ

Merhaba arkadaşlar şuan çileğin tam zamanıyken reçel yapmak için hazırlıklara başlamak iyi olur çünkü çilek mevsimi çok çabuk gelip geçiyor. Çilek reçeli yapmak için alacağınız çileklerin küçük ve çok koyu kırmızı olmayan hatat tatlı çilekleri seçmelisiniz. Bu durumda reçeliniz çok daha lezzetli olacaktır.
Çilek reçeli pişerken o evin içine saldığı harika aromalı hoş kuku inanılmaz. Sizlerde reçellerinizi zamanında yaparak, kışa hazır glikoz içeren reçelleri tüketmek zıorunda kalmayın. Koyu renkli çileklerle reçel yaparsanız reçelinizin rengi de koyu bordo ya yakın olur. Elinizde büyük çilekler varsa da reçel yapmanız mümkün çilekleri ikiye yada dörde keserek yapabilirsiniz.
Çilek reçeli nasıl yapılır?

MALZEMELER:

1 Kg çilek
3 Su bardağı toz şeker
2-3 Diş limon tuzu
1 silme Çay kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
*Çilekleri iyice yıkayıp, ayıklayın. Üzerine şekeri serpip tencerenin kapağını kapatın. En az 7-8 saat vaktiniz varsa 1 gece şekerin erimesi için bekletin.
*Bu süre sonunda şeker tamamen erimemişse tencereyi ocağa alıp ağzı kapalı şekilde kısık ateşte şeker eriyene kadar bekletin. Sonra kapağını açıp ısıyı yükseltin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyip karıştırın.
*Ara sıra karıştırıp, boluncuklar çıkıp göz göz olmaya başlayınca limon tuzunu ilave edin ve karıştırın.
*2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
*Hemen tüketmeyecekseniz sıcakken kavanozlara koyup ağzını kapatın.
*Afiyet şifalar olsun.

NOT: İyi kaynatılmış bir reçel kolay kolay barlanıp küf tutmaz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...