ARABAŞI
Arabaşı yada arabaşı çorbası, Türk mutfağından Yozgat'a özgü bir çorba Arabaşı isminin nereden geldiği konusunda farklı rivayetler olmakla birlikte kesin bir bilgi yoktur. Arabaşı çorbasının özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir.
Arabaşı çorbası acılı olursa enfes bir çorba 😋 dürüst olmak gerekirse ben şu hamuru yutmayı beceremiyorum. 😁 Ama yıllardır Arabaşını severek tüketen arkadaşlardan tek başına bir tepsi hamuru çorbayla tükettiğini duyunca şok oldum.
Yani Arabaşını seven bu derece seviyor. Arabaşı hamuru çok hafif ve şişkinliğe sebep olmuyor.
MALZEMELER:
Hamuru: (1 tepsi için)
💖10 su bar su
💖3 su bar un
💖1 y.kaş tuz(damak zevkinize göre ayarlayın)
YAPILIŞI :
Un,su ve tuzu pürüzsüz hale gelene dek çırpın. (topak kalmaması için süzgeçten geçirin) ocağa alıp kısık ateşte kaynayana dek sürekli karıştırın.(yoksa dibine tutar) Kaynadıktan sonra 5 dk daha pişirin. Soğuk sudan geçirdiğiniz fırın tepsisine hamuru dökün donması için soğuk bir yerde bekletin.
ÇORBASI:
MALZEMELER:
💖1 tüm tavuk 🐔
💖1,5 su bar un
💖Yarım çay bar sıvıyağ
💖1,5 y.kaş salça
💖1 tatlı kaş pulbiber
💖1 tatlı kaş toz kırmızı biber
💖Tuz
YAPILIŞI:
Tavuğu yıkayıp haşlayıp,soğumaya bırakın. Soğuktan sonra kemiğinden ayırıp küçük dedikleyin. 1,5 su bar unu bir tavada rengi dönünceye dek kavurup,soğutun. Tencereye yağı ve salçayı koyup kavurup baharatları ekleyin. Tavuğun suyunu süzgeçten geçirip tavuk suyunu tencereye ekleyin. Sonra kavurduğunuz unu az soğuk su ile açın. Onuda süzgeçten geçirerek tencereye alın ve kaynatın didiklenmiş tavuklarıda ekleyip 10-15 dk daha kaynatın. Arabaşı çorbası servise hazır 😊 Şifa olsun.
NOT: Çorba kıvamı koyu olursa sıcak su ilavesiyle kontrollü bir şekilde açın.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
21 Mart 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder