DALYAN KÖFTE
Mum olmak kolay değildir.
Işık saçmak için, önce yanmak gerek.
HZ.MEVLANA
dalyan köfte görselliği ile gözlerinizi,tadı ile damaklarınızı şenlendirecek. Dalyan köftenin içerisindeki kıyma,yumurta tam bir protein küpü 😊 Dalyan köfte ismini nereden aldı diye düşünmeden edemedim 😀 Dalyan balıkçılık olduğuna göre; acaba balıkçıların tükettiği ve mutfağa girince gelişen bir yemek mi? Kim bilir 😊 Neyse biz dalyan köftenin yapılışına geçelim.
MALZEMELER :
Köftesi:
🍟500 gr az yağlı kıyma
🍟2 çay bar bayat ekmek(yada galeta unu)
🍟1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
🍟yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
🍟 1 yumurta sarısı (akı dışına sürülecek)
🍟Karabiber, pulbiber, az kimyon,tuz
İç harcı:
🍟2-3 orta boy havuç (haşlanmış)
🍟4-5 y.kaş haşlanmış bezelye (garnizon de olur)
🍟2 patates
🍟2 haşlanmış yumurta
Üzerine :
🍟1 yumurta akı
🍟1 tatlı kaş salça
YAPILIŞI :
Köfte harcını karıştırma kabına alıp iyice yoğurun. Dolapta 30 dk dinlendirin. Havuçları yıkayıp,soyun uzunlamasına ikiye ayırın,patatesleride kızartmalık doğrayıp kızartın. Bir tabağa alın. Bezelyeli tazeyse haşlayın.Tezgahın üzerine yağlı kağıt yada alüminyum folyo serip harcı üzerine alıp merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıp tam orta kısmına uzunlamasına havuç,patates,bezelye ve haşlanmış yumurtayı dikine ikiye ayırıp köftenin üzerine dizin. Alüminyum folyo yardımı ile rulo yapıp katlama kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta akını sürün. (köfte dağılmaması için.)
Salçayı çok az suyla açıp onuda köftenin üzerine sürün. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırına verin. Köfte sulanacaktır, ara ara bakıp tepside suyu dalyan köftenin üzerine kaşıkla dökün. 15 dk sonra folyoyu kaldırıp üzeri açık pişirin. İstediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Dalyan köfte servise hazır. 😊 Şifa olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder