English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

11 Mart 2017 Cumartesi

HAVUÇLU TOPLAR

HAVUÇLU TOPLAR

Selam arkadaşlar ilk yazımda da söylediğim gibi beğenmediğim tarifleri asla paylaşmam,kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemem asla
Ama damak zevkine bişey diyemem genelde benim beğendiğim lezzetler çevrem tarafından sevilir. 😊 havucun faydaları saymakla bitmez. Kan yapıcı,karaciğer kuvvetlendirir,gözlere faydalı, A vitamini deposu. Havucu kendi başına tüketemiyorsanız sizde bu lezzetli havuçlu toplardan yapın.
Havuçlu toplar nasıl yapılır?


MALZEMELER:

🔷6 orta boy havuç
🔷Yarım çay bar su
🔷1 y.kaş tereyağı (katı)
🔷4 y.kaş şeker
🔷2 çay kaş tarçın
🔷1 tatlı kaş portakal kabuğu rendesi
🔷1 çay bar kırılmış ceviz
🔷1 pk sade petibör Üzerine: Hindistan cevizi


YAPILIŞI:
Havuçları rendeleyin tencereye alın üzerine suyu ve tereyağı ekleyin karıştırıp ağzını kapatın. 5 dk pişirip şekeri ekleyip  soğumaya bırakın bisküvileri ezin içine tarçın ceviz portakal kabuğu rendesi ekleyip karıştırın elinizle yuvarlayıp toplar yapıp h.cevizine bulayın soğuk servis edin afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...