Tükettiğimiz hemen hemen her gıdada malesef ki zararlı katkı maddeleri mevcut. Elimizden geldiğince yapabileceğimiz gıdaları evde yapalım inşallah. Tüm insanlığı tehdit eden "GDO" nun ülkemizde sık sık tüketilen besinlerden biride "ekmek" te olduğu iddia ediliyor.
O zaman kolay ve zevkle yapılan ekmeğimizi kendimiz yapalım 😊
Köylerde tandırlarda nede çok yapılırdı mis gibi sıcacık bazlamalar birde köy unuyla ooo enfes olurdu. Artık öyle imkanlar olmasada bizde bazlamamızı tavada yaparız 😊 ne yani dairedeyiz diye ekmek demi yapmıyak 😁 arada böyle konuşmayı çok seviyorum tıpkı bu ekmek gibi doğal sözler 🌼 bazlamanın içine ben kepek unu karıştırdım köy kokulu olsun diye.😋 Tercihe göre tam buğday unu,beyaz un,kepekli un nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz. Sıcacık bazlamalar tereyağı,tulum peyniri ve çayla nefis 🌸
Bazlama / cepli ekmek nasıl yapılır?
MALZEMELER:
💕1 şişe maden suyu (oda ısısında)
💕1 su bar su
💕1 pk instant kuru maya yada yarım pk yaş maya
💕1,5 tatlı kaş tuz
💕1 y.kaş pekmez
💕1 y.kaş sıvıyağ
💕4,5-5 su bar kepekli, beyaz un karışımı (un cinsine göre değişebilir ayarlamayı kendiniz yapın)
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp maya,tuz ekleyip azar azar un ilavesiyle ele neredeyse yapışacak bir hamur yoğurun. Ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup kararınca dek bekleyin yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın tezgahta büyük fincan Tabağı kadar açıp sevdiğimiz bezin üzerine dizin üzerini kapatıp 30 dk bekletin. Teflon tavayı ısıtıp ilk yaptığınız hamuru tavaya alın. Orta ateşte üzerine kapak kapatıp altı pişince kapağı kaldırıp hamuru çevirip diğer tarafınıda pişirin. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder