"İyi değilim" demek
ne haddimize..!
"Şükürler olsun"
her halimize
Antep yöresine ait kuru dolmalar harika oluyor hele birde acılı ise 😊
Bende kendimce yapıyorum yerli acı biberleri kurularak kışın kullanıyorum. Kurutulan her meyve ve sebzenin içinde,tazesinden daha çok vitamin barınıyor. Kış günleri hormonlu sebzeler tüketmek yerine bu şekilde tüketmek sizin için daha faydalı olacaktır.
Yufka ve yoğurtla nefiss 😋
Elinizde yoksa baharatçılardan temin edebilirsiniz.
MALZEMELER :
💟1 dizi kurutulmuş biber (ipe dizili tahmini 15 adet biber)
💟1 su bar pirinç
💟Yarım su bar bulgur
💟2 orta boy kuru soğan
💟1 y.kaş salça(domates-biber karışık)
💟Yarım demet maydanoz
💟Yarım demet dereotu
💟Bir tutam taze nane
💟Karabiber,pulbiber,tuz
💟Zeytinyağı
YAPILIŞI :
Öncelikle kuru biberleri ipten çıkarıp 10 dk haşlayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayıp teflon tavaya alın yarım çay bar zeytinyağı ile soteleyin salçayı ekleyip biraz çevirin üzerine yıkanmış bulgur ve pirinci ekleyip kavurun. Baharatları atıp ince doğranmış yeşillikleri,tuzu ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Haşladığınız biberlerin içini yarısından biraz fazla olacak şekilde doldurup ağzını içe doğru kapatıp tencereye dizin üzerine tuz serpin. Biberlerin üzerine Isıya dayanıklı bir tabak kapatıp tabağın hafif üzerine çıkacak şekilde sıcak su doldurun kısık ateşte pişirin.
Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder