English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

14 Mart 2017 Salı

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

Portakal kabuğu reçeli 😍

Şimdi tam mevsimiyken portakal kabuğu reçelinin bu kolay halini yapmanın tam sırası 😊
O kadar hoş bir aroması varki sizinde çok seveceğinizi düşünüyorum 😉 şimdi geçelim tarifimize

MALZEMELER:
🍁4-5 kalın kabuklu portakal
🍁4 su bar şeker
🍁5 su bar su
🍁çeyrek limon suyu yada küçük bir limon tuzu

YAPILIŞI :
Portakalları yıkayıp rendenin küçük gözünde turuncu yerlerini rendeliyoruz sonra küp şeklinde doğuyoruz su dolu bir kaba alıp ara ara suyunu değiştirerek bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün tencerede 2 defa 5 er dk kaynatıp suyunu süzüyoruz.Tencereye suyu,şekeri koyup biraz kaynattıktan sonra portakal kabuklarını ekleyip 1 saate kadar kaynatıp limon suyu ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Sıcakken kavanozlara boşaltıp soğuyunca ağzını kapatıyoruz. Şifa olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...