English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

19 Mart 2017 Pazar

ARNAVUT CİĞERİ

ARNAVUT CİĞERİ

Kimi insan, yaşadığı zorlukları bahane edip, Allah'tan uzaklaşır.
Kimi insanda
Yaşadığı zorlukları vesile edip,
Allah'a yakınlaşır.
Arnavut ciğeri nasıl yapılır?

 MALZEMELER :
🔷Yarım kg dana ciğer (zarını alıp küp doğrayın.)
🔷tuz,yarım su bar un
Kızartmak için: Bol sıvıyağ
Soğan salatası için:
🔷2 kuru soğan
🔷sumak,tuz,limon,maydanoz

YAPILIŞI:

Ciğere tuz atıp süzgece koyup bekletin tuzunu içine alsın suyu süzülsün. Unu ciğerin üzerine serpin ve sallayın un heryerine bulansın. Tavaya bolca yağ koyup ısıtın ciğerleri içine atıp kızartın.(yağ ciğerlerin üstünde olmalı iyi kızarması için. Çok kızartmayın sertleşir.)
Servis tabağına alın.
Salatayı önceden yapın. Soğanları söğüş doğrayıp tuzla hafif ovup suda bekletin acısı çıksın. Suyunu süzüp üzerine sumak serpip doğranmış maydanoz ekleyin birazda limon sıkıp harmanlayın. Servis tabağına ciğeri,soğan salatasını,dilim domatesleri alıp servis edin. Afiyet olsun 😊


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...