English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
.

24 Mart 2017 Cuma

PATLICAN YELPAZE

PATLICAN YELPAZE 🌸

Selamun aleyküm arkadaşlar bugünki tarifim "Patlıcan yelpaze" hem besleyici,hem lezzetli 😊 patlıcanı sevmeyen çok az kişidir sanırım. Patlıcan düşük kalori içerir ve sindirimi kolaylaştırır.

Patlıcanın her türlü yemeği nefis oluyor hele birde yerli patlıcandan yapılanlar muhteşem. 😋 Patlıcan salatasını çok severim odun ateşinde közlenmiş patlıcanla yapılan salata,alinazik yemede fotoğraf çek, ben gibi 😁😄 yemek fotoğrafı çekmem hoşlarına gitmesede, bu benim hobim ne yapabilirim çekmiyekmi yani 😀😁
Patlıcan yazın mutfaklarımızı süsleyen çok değerli bir sebzedir. Yazın aldığınız patlıcanları közleyip poşetlerek dondurucuya atıp salata ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda patlıcanları kızartıp,poşetlerek buzluğa attığınızda karnıyarık ve bu tür yemeklere kullanabilirsiniz. Kışın size çok yardımcı olacaktır. Şimdi gelelim patlıcan yelpaze'nin tarifine;

MALZEMELER:

🍆 5 patlıcan (kişi sayısına göre arttırın)
Köftesi için:
🍆250 gr. Kıyma
🍆1 Kurusoğan
🍆1 diş sarımsak
🍆Yarım demet maydanoz
🍆1 çay bar galeta unu
🍆Pulbiber, karabiber, az kimyon,tuz
🍆1 yumurta

Aralara: domates,biber
Üzerine: 1 tatlı kaş domates salçası, 1 tatlı kaş biber salçası,1 su bar su

YAPILIŞI:
Köfte için kıyma,yumurta, rendelenmiş sarımsak ve soğan, galeta unu,baharatlar,ince doğranmış maydanoz ve tuz ekleyip iyice yoğurun. 15 dk dinlendirin.
Patlıcanları yıkayıp alacalı(çizgili) kesip sap kısmından patlıcanın altına doğru bıçakla uzunlamasına 4 tane yan yana kesikler atın. Fakat patlıcanlar birbirinden ayrılmasın. Tuzlu suda 10 dk bekletip acısının çıkmasını sağlayın. Sonra suyunu süzüp kurulayın.Bolca kızgın yağda kızartın. Patlıcanları tepsiye alın dilim aralarına parmak şeklinde yaptığınız köfteleri yerleştirip bu şekilde tamamlayın. Uzunlamasına doğradığınız biber ve domatesleride yerleştirin. Salçaları çok az yağda kavurup suyu döküp,karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo yada yağlı kağıt kapatıp 20 dk pişirip sonra üzerini açın 10 dk da bu şekilde pişirip servis edin. AFİYET OLSUN 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AÇMA

AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...