PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİ
Her meyve ve sebzenin kendine has vitamini ve lezzeti vardır. Portakalda bunlardan bir tanesi içerisinde bolca C vitamini barındıran portakal grip olduğumuzda direncimizi kuvvetlendirecek kadar da muhteşem bir meyvedir.
Rabbim her derdin şifasını bizlere muhteşem bir şekilde sunmuş, Elhamdülillah 😇 Portakal ne muhteşem bir meyvedir ki kabuğunu rendekeyerek pastalarımızda kullanarak hoş bir aroma elde ediyoruz ve yine kabuklarından mis kokulu reçeller yapabiliyoruz.
Portakalın iç kısmını hem tüketip hemde yine reçel ve marmelat olarak da değerlendirebiliriz.
Portakal suyunu fabrikalarda işlenip, bozulmaması için, içine binbir türlü katkı maddesi konulup, allanıp pullanarak marketlerde sergilenmesi bizleri cezbetmesin. En doğalı portakalı alıp suyunu kendimiz sıkarak organik bir şekil de tüketmek.
Heleki Portakalları dalından koparıp yemek gibisi yok 😍 küçüklüğüm o mis kokulu portakal ağaçlarının altında koşuşturarak geçti. Ne muhteşem araçlardır onlar 💕
Kalan birşeyi araya gitmemesi için değerlendirmeyi sevenlerdenim bende 😊 Rabbimin verdiği nimetleri israf etmeyelim inşallah çünkü bizim beğenmediklerimizi bulamayanlar var.
Dolapta biraz süt ve biraz daha dursa bozulacak portakallar vardı. Ne yapsam değerlendirsem derken aklıma portakal soslu muhallebi yapmak geldi. Hele birde yeni aldığım bu tatlış kalıpları kullanma hevesim varsa tamamdır. 😊💝
Portakal soslu muhallebi nasıl yapılır?
MALZEMELER :
Portakal muhallebisi için:
🌟3 çay bar portakal suyu
🌟Yarım çay bar nişasta
🌟Yarım çay bar şeker (damak zevkinize göre ayarlayın)
Muhallebisi için :
🌟3 çay bar süt
🌟Yarım çay bar nişasta
🌟 Yarım çay bar şeker
🌟1 pk vanilya
YAPILIŞI:
Öncelikle portakalın suyunu sıkıp tencereye alın üzerine şeker ve nişastayı ekleyip çırpma teliyle çırpıp ocağa alın ve koyulaşana dek pişirin. Uygun kalıpları ıslatıp azar azar koyun ve soğumaya bırakın.(büyük kalıba döküp dilimleyerek yiyebilirsiniz.)
Sonra diğer muhallebi için malzemeleri bir tencereye alıp çırpma teliyle iyice karıştırın ve koyulaşana dek pişirin soğuyan portakallı muhallebinin üzerine döküp en az 2 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ters çevirip servis edin Afiyet şifalar olsun.
Ebrunun Mutfak Beceileri Sitemde deneyip, lezzetinden emin olduğum ve resimlemede de özen göstererek, zevkle yaptığım tariflerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım İnşaAllah... ''Her şey paylaştıkça güzelleşir''. Tatlı tarifleri,Hamur işleri,Et yemekler,Sütlü Tariflerim Ve Dahası....:)) Ebrunun Mutfak Becerileri
Etiketler
- Ana Yemekler
- Anne sütlacı
- Aperatifler
- Basit Sıkma Tarifi
- Bisküvili pastalar
- Çay saati menüsü
- Çorba Çeşitleri
- Et Yemekleri
- Hamur işleri
- Helva Çeşitleri
- İçecekler
- Kahvaltı Çeşitleri
- Kakolu Sade Puf kek Tarifi
- Kek Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pastalar
- Pilav Tarifleri
- Reçeller
- Salatalar
- Sebze Yemekleri
- Sıkma Tarifi
- Sütlü Tatlılar
- Tahinli Helva Nasıl yapılır
- Tatlı Çeşitleri
- Turşular
- Yöresel Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AÇMA
AÇMA Bir insana sadece sözleri ile koşulsuz güvenmek en büyük acizliktir. Akıllı insan söz ve davranışta tutarlılık arar. ------------...
-
SICAK SU İLE KARIŞIK TURŞU YAPIMI Merhaba arkadaşlar okulların açılmasıyla işlerim o kadar çok yoğunlaştı ki, tariflerimde yığıldı kald...
-
SÜSLÜ CUPCAKE Hem görsel hemde lezzet açısından mükemmel olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bu kekdeki diğer bir özellik...
-
SİRKEN OTLU GÖZLEME Merhaba arkadaşlar gözleme çeşitleri o kadar çok ki , neli yaparsak yapalım çok lezzetli oluyor. Mutfakta değişik le...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder